Δύο βραβεία για την Halcor στα “Hellenic Responsible Business Awards 2020”

Οινόφυτα, 25 Φεβρουαρίου 2020

Στο πλαίσιο του θεσμού Hellenic Responsible Business Awards, η Halcor έλαβε συνολικά δύο βραβεία, που επισφραγίζουν για ακόμη μία φορά την προσήλωση της Εταιρίας στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη δέσμευσή της για την εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών. Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου στην Αθήνα.

Οι καλές πρακτικές της Halcor που βραβευτήκαν στα φετινά «HRB», είναι στη κατηγορία: ?

• Βιώσιμη Ανάπτυξη –  Ανακύκλωση – Ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού – Ασημένιο βραβείο ?
  • Βιώσιμη Ανάπτυξη – Εφοδιαστική Αλυσίδα – Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών και Εκπαίδευση Προμηθευτών – Χάλκινο Βραβείο

Η Halcor επενδύει σταθερά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και επιδιώκει τη συνεχή υπεύθυνη ανάπτυξή της, εφαρμόζοντας πρακτικές υγιούς επιχειρηματικότητας. Στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, η εταιρία δίνει μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση μετάλλων και ειδικότερα χαλκού και κραμάτων χαλκού. H Halcor προσβλέποντας πάντα με υπευθυνότητα στην περιβαλλοντική προστασία και στην άμεση εξοικονόμηση φυσικών πόρων σε συνδυασμό με το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα, καλύπτει σημαντικό μέρος των αναγκών της σε πρώτες ύλες αντικαθιστώντας πρωτογενείς πρώτες ύλες με χρησιμοποιημένα -ανακυκλώσιμα- μέταλλα (σκραπ) εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους. Ο όρος σκραπ χρησιμοποιείται για την περιγραφή ανακυκλώσιμων μετάλλων που απομένουν από όλων των ειδών τις διεργασίες παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων όπως ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εξοπλισμός κτιρίων και λοιπά υλικά. Με τον τρόπο αυτό η Halcor αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο ανακυκλωτή χαλκού, ψευδαργύρου και κραμάτων τους στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του έτους 2018 το σκραπ που ανακυκλώσαμε και χρησιμοποιήσαμε ως πρώτη ύλη έφτασε το 51% της συνολικής ποσότητας μετάλλων που αναλώσαμε.  Η Halcor με σκοπό τη διάχυση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και την προώθηση υπεύθυνων πρακτικών στην εφοδιαστική της αλυσίδα, προχώρησε στη δημιουργία του Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτών. Ο Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών της Halcor καθορίζει το πλαίσιο που ακολουθεί για την υπεύθυνη διαχείριση των προμηθειών της. Ο Κώδικας περιγράφει τις προσδοκίες/απαιτήσεις της από την εφοδιαστική μας αλυσίδα (προμηθευτές και συνεργάτες), όσον αφορά στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Οι ενότητες του Κώδικα καλύπτουν τα θέματα που αφορούν στην περιβαλλοντική προστασία, στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, στις πρακτικές εργασίας, της δεοντολογίας και της ακεραιότητας, στη διαφάνεια και στο σεβασμό της ανταγωνιστικότητας, στην αξιοκρατία και στις ίσες ευκαιρίες κ.λπ. Η Halcor γνωστοποιεί τον Κώδικα αυτό στους προμηθευτές και συνεργάτες της (υφιστάμενους και νέους), οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τις υπεύθυνες πρακτικές που εφαρμόζει η Εταιρία και να υιοθετούν κοινές αξίες και αρχές στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, γεγονός που αποφέρει αμφίδρομα οφέλη. Επιπρόσθετα, για να πετύχει η περαιτέρω βελτίωση στην εφοδιαστική  αλυσίδα της Εταιρίας,  ενθαρρύνετε από τους προμηθευτές και συνεργάτες της να μεταφέρουν τη διάχυση των αρχών του Κώδικα και να προωθήσουν με τη σειρά τους τις υπεύθυνες πρακτικές και στους δικούς τους προμηθευτές και συνεργάτες. Καθώς οι προμηθευτές και συνεργάτες, αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της δραστηριότητάς της Εταιρίας, φροντίζει και  βρίσκετε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτό και εστιάζοντας στην ανάγκη ευαισθητοποίησης και δέσμευσης σε συναφείς πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης, που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη υπεύθυνων πρακτικών στην εφοδιαστική αλυσίδα, φροντίζει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους προμηθευτές της σε γενικότερα θέματα υπεύθυνης λειτουργίας. Η πρακτική αυτή, αποτελεί μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 και εφαρμόζετε πλέον σε ετήσια βάση, καθώς λαμβάνονται πολύ θετικά σχόλια από τους προμηθευτές και συνεργάτες. Όλες οι πρωτοβουλίες και οι υπεύθυνες πρακτικές που εφαρμόζει η Halcor αποτυπώνονται αναλυτικά στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημοσιεύει σε ετήσια βάση https://www.halcor.com/userfiles/sustainabilityReport/ElvalHalcor-Sustainability-ReportAnnual-Report-2018-Greek.pdf

Σχετικά με την Halcor: H Halcor (www.halcor.com) είναι ο τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor A.E. και μαζί με τέσσερεις ακόμα εταιρίες συγκροτούν τον κλάδο χαλκού της ElvalHalcor που ειδικεύεται στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού με δυναμική εμπορική παρουσία στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Για περισσότερα από 80 χρόνια, η Halcor προσφέρει καινοτόμες και προστιθέμενης αξίας λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών σε τομείς όπως υδραυλικά, HVAC&R, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αρχιτεκτονική, μηχανική και βιομηχανική παραγωγή.

Σχετικά με το θεσμό «Hellenic Responsible Awards 2020»: Πρόκειται για τα βραβεία των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά η εταιρεία Boussias Communications.

Ο επιτυχημένος θεσμός, που άλλαξε τη συζήτηση γύρω από τον τομέα της ΕΚΕ δημιουργώντας το υπόβαθρο για να προβληθούν οι βιώσιμες επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες για την αειφόρο επιχειρηματικότητα, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο σε έναν κοινό τόπο ηγέτες επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων, που λειτουργούν με γνώμονα την «Ελλάδα του εμείς».

Στην 5η διεξαγωγή, ο θεσμός λαμβάνει την Τιμητική Υποστήριξη των: Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, ΕΑΣΕ-Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΣΒΕ-Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, Endeavor, ΤΟΓΜΕ ΕΕΔΕ-Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων και Hellas Cert, ενώ υλοποιούνται με την Επιστημονική Συνεργασία του Πανεπιστήμιο ΠειραιώςΕργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και του Diversity Charter Greece.